dilluns, 19 d’octubre del 2015

Visita guiada a la Quatretonda de 1587


Les efemèrides sempre són un bon moment per dur a terme esdeveniments culturals. Fet i fet enguany s’acompleixen 428 anys de la signatura del Reial Privilegi gràcies al qual se’ns concedí la condició de vila i Quatretonda deixà de ser lloc, ço és, un carrer més de Llutxent.

Aquesta vegada entre els dies 23 i el 25 d’octubre l’agenda va ben atapeïda d’actes culturals. D’una banda se celebra el XXVè aniversari de la Societat Micològica Valenciana, pel que haurà una conferència a càrrec de Rafael Mahiques, una excursió al paratge llutxentí del Surar i l’elaboració d’un mural a càrrec de l’artista Neus Mahiques. A més el cap de setmana queda completat amb activitats pels més menuts i un homenatge als més majors del poble.

Menció especial mereix pel que ens toca, la visita guiada que farem el dissabte 24 d’octubre. El leit motive d’aquesta no és altre que Quatretonda 1587 i amb ella intentarem traure aigua clara als vestigis que encara queden del nostre passat medieval i modern. Eixirem a les 16,30 hores des de l’ajuntament, visitarem la plaça en Caus, farem una breu descripció de l’església parroquial i pujarem al campanar. A continuació anirem a la plaça de l’Oliver i des d’ací enfilarem carrer Nou avall fins a l’ermita de Sant Josep on finirem. No cal dir que a més de veure amb uns nous ulls el nostre patrimoni artístic, aprofitarem la vesprada per conèixer un poc més la història de la nostra vila i com d’important va ser el privilegi de 1587.

Aixina que esperem que tothom passe un gran cap de setmana en homenatge a la vila de Quatretonda!!