dijous, 19 de juny del 2014

En juliol, primer congrés d’AVAMUS


L’Associació Valenciana de Musicologia (AVAMUS) és una entitat sense ànim de lucre creada l’any 2005 amb l’objectiu de fomentar la investigació musical, promocionar l’estudi i la recuperació del patrimoni musical valencià i difondre'l. És dintre d’aquestes finalitats on desenvolupa tota una sèrie d’activitats com la revista digital QuaDriVium, les Jornades de Musicologia o l'assessorament en la realització d’esdeveniments musicològics i projectes audiovisuals.

Ara aquests bons amics en preparen una de grossa. En concret el primer congrés internacional que duu per títol “La música a la Mediterrànea Occidental: Xarxa de comunicació intercultural”, el qual tindrà lloc a la seu de la Societat Coral El Micalet de València entre els dies 23 i el 25 del proper mes de juliol.

La veritat és que el programa és d’allò més abellidor. Les jornades queden atapeïdes per més d’una trentena de comunicacions que abasten tots els camps de la musicologia, així com d’un bon pessic de conferències que adoben tres dies farcits d’actes. Entre ells cal destacar com dijous 24 a les 18,30 hores, s’entregarà el premi honorífic de musicologia 2014 a la Fonoteca de Materials-Vicent Torrent.

Lo dit, uns dies per gaudir de la bona companyia i ser alliçonats en aquesta passió nostra, on defugirem de pseudofolklorismes i fruirem de la ciència musicològica.