dilluns, 7 de març del 2016

Mascletejant



Arribat març esclata la primavera valenciana. Certament ha estat un hivern estrany i suau. Una espècie de continuació tèrmica de la tardor. Potser l’oratge està boig o sols és el maleït canvi climàtic. També potser que el temps reflexe el sainet que els polítics del nostre Estat protagonitzen cada dia en els mitjans informatius... Sainet que per cert, cada vegada m’avorreix més!

M’agraden les primaveres. Sempre se m’han entoixat que són un temps d’esperances i de nous projectes. València resplendeix com feia anys. Segurament siga la meua visió subjectiva però la trobe més bonica que mai. De fa un temps vaig decidir aventurar-me a descobrir la ciutat amb ulls de turista, aixina que aprofite ratets perduts per visitar algun dels seus raconets amagats.

Sense anar més lluny, ahir a més d’assistir a la sacro-santa mascletada i camejar per la ciutat, aprofitàrem per visitar la restaurada església de Sant Nicolau. Una gran experiència. Asseguts en un dels seus bancs vam contemplar bocabadats eixe sostre barroc acaramullat de sants i imatges celestials. Al cap d’una estona emergírem al carrer Cavallers sobre-informats i atarantats amb l’anomenada “Capella Sixtina Valenciana”.

Certament València la trobe espectacular. Potser siga la meua visió subjectiva de la ciutat o de la vida. Potser siga, simplement, perquè estàs tu. Però xe, m’encanta aquesta primavera valenciana...