divendres, 26 de setembre del 2014

Futur incert


Deia Ortega i Gasset en la España invertebrada que “España es una cosa hecha por Castilla, y hay razones para ir sospechando, que en general, sólo cabezas castellanas tienen órganos adecuados para percibir el gran problema de la España integral”. I en aquesta Segona Restauració, la Monarquia Bananera Aspanyola, segueix ancorada en el seu peculiar nacionalisme castellà, homogeneïtzador, antiliberal i retrògrad.

Ara la crisis ha obert la caixa dels trons i per fi sembla, la massa adormida, comença a obrir els ulls veient la realitat de la mà de l’atur, les retallades i la manipulació. De moment sembla que, gràcies a la ciència demoscòpica, deixen en el calaix les darreres idees brillants que plantejaven, com la llei de l’avortament i la reforma de l’elecció d’alcaldes. Però també és cert que mentre el tsunami català avança irreductible, no podem descartar que en breu reimplanten la llei de vagos y maleantes o la llei de fugues.

Malgrat que a Blavència, no sé què dir-hi. Molts alberguem l’esperança del canvi en esta terra consumida pel deute públic, la corrupció, el nepotisme i el clientelisme. Però el poble blavencià addicte a paraetes megalòmanes, paraules grandiloqüents i panatenees d’àpats i pólvora, no sé com es desempallegarà dels vicis assumits durant el temps dels Faraons. Més encara ara, que els grans referents financers del nostre país s’han esvaït gràcies a la magnífica gestió dels líders.




PS: Seguim sense senyals de TV3 i Catalunya Ràdio, i amb RTVV tancada a cal i canto... Ni perdó, ni oblit...