dissabte, 19 de juliol del 2014

Les raboses criden que ve el llop



Els darrers dies, dues notícies em despertaven el somriure en aquest mes de juliol que poc a poc va calfant-se per la calor. D’una banda el Governador Interprovincial de ésta nuestra Comunidaz, afirmava taxativament al Campus de les FAES, que sense ells el secessionisme catalanista s’estendria sense remei a casa nostra i això seria malíssim. D’altra banda, ara resulta que la Unió Europea investigarà a estos bons gestors per “presumptes” irregularitats contables.

Si més no curiós. Ara sembla que les institucions europees i les espanyoles, comencen a adonar-se’n del que ací tots sabíem i molts callaven, eixe despropòsit que ha suposat la gestió d’estes bones persones. Novament els blavencians som l’exemple de la corrupció i el balafiament dels recursos públics. I en un món amb recursos finits el que s’ha gastat a destall en vuits, nous i cartes que no lliguen ara es deu i no es té per a serveis bàsics.

Però retornant a les paraules del nostre estimat líder, és com si les raboses durant dinou anys hagueren custodiat el galliner, i ara que ja no queden ni les teranyines cridaren que ve el llop. Un llop que representen com al perill pancatalanista o l’identifiquen amb el bolivarià Pablo Iglesias. Però al remat, a l’únic llop que estos senyors temen és a la justícia, qui malgrat ser cega i lenta, acabarà enviant-los a Picassent.




dijous, 3 de juliol del 2014

IV Congrés de l’IEVA


L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA),organisme cabdal en la cultura de la nostra comarca, presentava divendres 27 de juny el IV Congrés de la Vall d’Albaida. Aquest se celebrarà els dies 27 i 28 de novembre a la veïna vila de Benigànim.

Amb els antecedents d’Aielo de Malferit (1996), Ontinyent (2004) i l’Olleria (2010), el de Benigànim serà una gran oportunitat per fer comarca i acostar als investigadors que reflexionem sobre el que fórem, som i serem els habitadors de la terra blanca.

L’organització ja ha publicat en un novell web, les peculiaritats administratives que han de seguir tots aquells que vulguin inscriure's. Al temps que el congrés, com ve sent habitual, es dividirà en nou àrees de treball: Llengua i literatura; Festes i gastronomia; Comunicació social; Sanitat i medi ambient; Economia i territori; Història i patrimoni; Arts; Educació; i Ciencia i tecnologia.

Una magnífica tardor doncs, ens espera als amants d’aquesta institució,  adobat a més d'un bon pessic d’actes precongressuals... que coses més bones fa el Nostre Senyor, per damunt les teulades raïm de pastor!!!