dilluns, 23 de desembre del 2013

Bon Nadal i tot això...


Poc a poc aquest 2013 pega les darreres cuejades i s’aboca al final. Un any ben farcit de disbauxes de tota índole, on el nostrat Estat centralista de matriu castellana ha ensenyat la seua cara més fosca, sempre en defensa del sacrosant oligopoli nacional.

Ara sols ens resta celebrar els àpats nadalencs en família, menjar-nos els torrons i brindar amb cava per desitjar un novell any menys prolífic en retallades. Malgrat saber que en qüestió de setmanes ens seguiran baixant els sous, reduiran les pensions, pujaran el rebut de la llum així com de la resta d’energies i els de sempre seguiran fotent-nos sense por.

Per tant des d’aquest xicotet raconet del ciberespai, desitjar-vos bones festes i un millor 2014 (si ens deixen!).

Salut amics!!


PS: I recordeu que si algú encara no sap que demanar-los al Pare Noel i als Reis Mags de l’Orient, sempre pot elegir un llibre com En clau de festa, Temps de músics i capellans o El mirall pautat




dimecres, 11 de desembre del 2013

Presentació en Agullent


El proper divendres 13 de desembre, presentarem El mirall pautat a la biblioteca d’Agullent a les 19,30 hores.

La veritat és que estem molt contents d’aquesta esdeveniment, puix Emili Casanova ens farà de mantenedor de l’acte. Emili és tracta d’una persona força atrafegada, que sempre va amunt i avall capficat amb mil cabòries filològiques. I ja en el seu dia, entre totes les seues tasques universitàries i acadèmiques, trobà un lloquet per prologar-nos aquest treball. Pel que ara és de justícia anar al seu poble, per agrair-li tot el temps que ens ha dedicat.

No sabem si aquesta serà la darrera de les presentacions del nostre llibre, però el que sí queda clar és que serà la darrera del 2013. Pel que si voleu saber un bon grapat de dites i expressions musicals, no dubteu en demanar-lo aquest Nadal en les cartes que escriureu al Pare Noel i als Reis Mags.

Sols resta recordar-vos que la presentació serà d'entrada lliure, que hauran llibres per tothom i pels que el vulguen, dedicat inclòs. Així que vos esperem sense excuses!!!



diumenge, 8 de desembre del 2013

Entrevistat per l’IVAJ


La darrera setmana l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), organisme depenent de la Generalitat Valenciana, acaba de publicar el darrer número de la seua revista Animació. Una publicació seriada especialitzada en l’animació juvenil al País Valencià, i que ha tingut el detall de realitzar una entrevista al gestor del present ciberespai, sota el títol de “Les bandes de música als nostres pobles”.

La revista es presenta com un monogràfic dedicat a l’animació, els jocs i les tradicions. I en les seues pàgines, el lector curiós, podrà trobar interessants articles sobre la vinculació dels jocs amb la nostra cultura popular.

Tot un goig!!! 

dimarts, 3 de desembre del 2013

El soterrar


Dilluns 2 de desembre, festivitat de Santa Bibianna, la parroquial de Sant Miquel de Burjassot, acollí la missa en sufragi per l’anima de RTVV, ajusticiada de facto per ordre del Gerent regional de la Comunidaz Blavenciana. 

El cadàver, acompanyat per familiars i amics, fou introduït al temple en una cerimònia revestida, presidida pel canonge de la Metropolitana de València mossèn Roc Chabàs, i on mossèn Joaquim Martí Gadea féu l’homilia. En ella, a més de la pertinent laudatòria, lloà les virtuts que mai acomplí aquest servei, i defensà la pluralitat, l’equidistància, la transparència i la qualitat que el finat tampoc gaudí en vida. Parlà de la importància de la llengua per als pobles, i de com el sectarisme, alimentat amb llistats de paraules prohibides i us indiscriminat de barbarismes, eren un dels trets més destacats del difunt. Aprofità per referir-s’hi al seu destacat paper en la maquinària de cremar diners i col·locar a clienteles polítiques, al temps que les quotes de share queien en picat i es feien mans i mànigues en perpetuar el discurs únic. Un gos fidel, executat per un amo panxacontent, reaccionari i antidemòcrata, que a més s’ha demostrat com un pèssim gestor de la cosa pública, i que el temps i la justícia acabarà posant en el seu lloc. 
A la cerimònia, assistiren cares ben conegudes del valencianisme, com Bernat i Baldoví qui acompanyava a Constantí Llombart. Al temps, que en el primer seient, es podien veure plegats a Vicent Andrés Estellés, Joan Fuster i Manuel Sanchis Guarner.

Acabada la cerimònia, el cadàver de RTVV, fou conduit al cementeri municipal per a ser soterrat. El fèretre fou acompanyat en tot moment per familiars i amics, així com per un bon nombre de ploraneres sufragades per l’oposició i pancarters oportunistes.


PS: Què imatge més valenciana i berlangiana, amb Paco Telefunken i el seu nebot, vinguts des de Gata de Gorgos amb la furgoneta, escoltats per la Policia Autonòmica, i qui al remat es negà a tallar la senyal!!!